Fiskekuttere og badestrand

Den dejlige badestrand ved Thorup er nordvendt og har groft sand med enkelte sten. Stranden afskærmes af klitter, som er bevokset med marehalm.

Thorupstrand er i dag Nordeuropas største kystlandingsplads, hvor fiskerbådene fortsat bliver trukket op på stranden, og 19 både med omkring 30 fiskere er tilknyttet stedet. Der fiskes ud fra bæredygtige principper - dvs. naturskånsomt fiskeri med garn og snorrevod, men ikke trawl. Derfor er fisk fra Thorupstrand fanget uden at ødelægge havets rigdom.

Besøgende har mulighed for at følge aktiviteterne på tæt hånd, handle i butikken og få en snak med de lokale fiskere.

Måske kan du være heldig at møde "Gutterne på kutterne". De lokale helte fra Thorupstrand: Jan, Jesper og Johnny, der kæmper en brav kamp for at bevare kystfiskeriet i Thorupstrand. De er kendt fra TV serien af samme navn

Thorupstrand Kystfiskerlaug, der vil sikre danskerne bæredygtigt fangede havfriske fisk sælger også deres produkter fra kutteren HM800, der ligger til kaj ud for Havnegade 51 i København og har samtidig indgået en samarbejdsaftale med Coop, således at forbrugerne kan finde de friske fisk i kølediskene over hele Danmark.